2016. november 27., vasárnap

Sült lazac mangós avokádós salsával

Igazi burzsujkaját ettem ma ebédre. Avokádó, mangó és lazac, mind olyan összetevők, amik egyre könnyebben beszerezhetők ugyan, de meglehetősen drágák. Mindenesetre egészségesek is és nagyon finomak külön-külön és együtt is, érdemes gyakran fogyasztani őket. A legjobb mangókat én az Aldiban vagy Lidlben szoktam venni. Akkor jó, ha puha, de nem vizenyős a tapintása és nem láthatóak rajta barnás vagy szürkés foltok. Néha csak olyan keményet kapni, amivel egy koponyát be lehet zúzni, ezek pár nap alatt, akár az avokádó beérnek a konyhapulton.






Hozzávalók (2 főre)


- fél avokádó
- fél mangó
- 1 kisebb lilahagyma fele
- 1/4 piros kaliforniai paprika
- 2 szelet lazac
- olívaolaj
- limelé
- pár szál petrezselyem


Elkészítés


  1. A mangót, paprikát, lilahagymát és az avokádót apróra vágjuk, pici sóval és limelével összeforgatjuk. 
  2. Egy serpenyőt felforrósítunk egy kevés olívaolajjal, majd ráfektetjük a lazac szeleteket. Én úgy szeretem, ha a belseje nem sül át szárazra, így amikor láttam, hogy a lazachús már körülbelül a feléig elfehéredett, akkor fordítottam meg és addig sütöttem, míg az oldala teljesen kivilágosodott. Egy két pillanatig hagytam, hogy a két oldala is megpiruljon.
  3. Salátával és a salsával tálaljuk, petrezselyemmel megszórva.
Ha tetszett a recept és szívesen olvasnál hasonlókat kövess facebookon is, le ne maradj semmiről.

1 megjegyzés:

  1. húúú, de jól néz ki....ha ilyen hasonló finom recepteket szeretnétek, ajánlom a lidlkonyha oldalát, megér egy pillantást

    VálaszTörlés