Kisebb koromban az egyik kedvenc karácsonyi süteményem a kókuszcsók volt, aminek az alját csokiba mártottuk, a tetejére pedig egy szem mogyoró került. Ez a recept jutott eszembe, amikor a maradék tojásfehérjéről gondolkodtam. Mégsem maradtam ennél a verziónál, mert megpillantottam a narancsot és annyira megkívántam a narancsos csokit, hogy végül így készítettem.
A tojásfehérjéből készült csókokról az a tapasztalatom, hogy akkor marad szép a formája, ha a feltört tojásfehérje körülbelül 20 percet áll a konyhapulton. Legalábbis ha sütiből marad ki fehérje, akkor az abból készült habcsók mindig jól sikerül. :) A recept alatt egy mini videó is látható az elkészítésről.
A tojásfehérjéből készült csókokról az a tapasztalatom, hogy akkor marad szép a formája, ha a feltört tojásfehérje körülbelül 20 percet áll a konyhapulton. Legalábbis ha sütiből marad ki fehérje, akkor az abból készült habcsók mindig jól sikerül. :) A recept alatt egy mini videó is látható az elkészítésről.
Hozzávalók
- 2 nagyobb tojás fehérjéje (maradék)
- 1 csapott evőkanál a négyszeres erősségű édesítőből (2 evőkanálnyi cukornak megfelel)
- 1 narancs reszelt héja
- 5 evőkanál kókuszreszelék
- étcsokoládé (cukormentes)
- 1 kiskanálnyi narancslé
- 1 kiskanálnyi kókusztej
Elkészítés
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük az édesítővel, belereszeljük a narancs héját, majd spatulával hozzáforgatjuk a kókuszreszeléket. Egy kanállal, vagy kézzel golyócskákat formálunk és 180°-on körülbelül 15-20 perc alatt készre sütjük.
- 2-3 kocka étcsokoládét a narancslével és a tejjel (ez a videóból kimaradt :D) felolvasztunk (én mikróban tettem ezt), majd a csókok tetejét becsíkozzuk vele. Nekem ez picit szerencsétlenül sikerült, lényeg, hogy mindegyik legyen egy kevés csoki.
- Narancshéj reszelékkel díszítjük.
Ha tetszett a recept és a videó kövess facebookon, ahol minden új bejegyzésről elsőként értesülhetsz. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése