2015. október 3., szombat

Rizstejet az arcra!

Sajnos pattanásos és sebes az arcom. És sajnos azt is tudom, hogy mitől van, de egyszerűen képtelen vagyok lemondani a tejtermékekről, különösen a sajtokról. Minimalizálni persze lehet őket, de elhagyni... számomra felér ez egy rémálommal. De úgy tűnik megoldódott a probléma, ugyanis egy nagyon nagyon király arctonikot készítettem, ez pedig nem más mint a rizstej. Már az első használata után látszott, hogy az arcom sokkal feszesebb, a pattanások és a kis piros foltok eltűntek, puha és bársonyos tapintású lett a bőröm. Egyszerűen imádom! Nagyon jót tesz nekem és tényleg látványos a javulás. Szerintem minden problémás bőrűnek ki kéne próbálni, hiszen egyáltalán nem drága és nagyon egyszerű elkészíteni ezt az arcápolót. 

A kép innen való.

Hozzávalók

- rizs 
- víz

Elkészítés

Kétféleképp történhet:

  1. Kevésbé macerás: Ha rizst főzöl a családodnak, akkor mielőtt elkészítenéd öntsd fel a rizsszemeket vizzel és hagyd állni pár percig, lehet morzsolgatni is. Egy fehéres folyadék lesz a végeredmény. Erre lesz szükség. A rizst pedig tetszés szerint elkészítheted ebédre.
  2. A macerásabb, vagyis a tényleges rizstej készítés: A rizst beáztatod egy éjszakára annyi vízbe, hogy ellepje. Másnap leszűröd (ezt a folyadékot ugyanúgy lehet használni arcápolásra), majd a rizst egy adag "tiszta" vízzel együtt leturmixolod. Ezután átszűröd és kész is van a rizstej. Tetszés szerint hígítható, én egy bögre rizshez kb. 3 bögre vizet használtam. Ezt ugyanúgy lehet arcra használni, de tök jó laktózmentes tejnek is, egy kis édesítővel és fűszerekkel pedig reggeli italként is megállja a helyét. A megmaradt rizsőrlemény szintén változatosan felhasználható, akár ugyanúgy lehet főzni belőle egy tejberizst, vagy bármilyen kását, de ha valamilyen krémbe keverjük akkor tök jó testradírt lehet készíteni belőle. (Arcra nem ajánlom, ahhoz túl durva szemű lenne.) Ha nincs tökéletes testradír "recepted" itt egy korábbi bejegyzésem erről, itt is fel lehet használni a rizst.

Használata

Vattakorongra vagy zsebkendőre öntünk egy keveset és alaposan áttöröljük vele az arcunkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése