2015. október 22., csütörtök

Fahéjas mazsolás almatorta

Most sok édesség fog jönni, remélem nem baj. :) Kezdjük is mindjárt a sort ezzel a tortával, ami pofonegyszerű, de egyszerűen isteni finom! Nagyon érdemes kipróbálni, diétázóknak sima édes omlós tésztával és juharsziruppal, diétázóknak pedig így! A család "normálisan" étkező tagjainak is nagyon ízlett!



Hozzávalók (23 cm-es tortaformához)

- 1 adag zabos tészta
- 2 nagyobb alma
- 1 kiskanál fahéj
- 2 evőkanál cukormentes karamellszirup (vagy méz, juharszirup, aki ezeket nem eszi ki is hagyhatja)
- 1 maréknyi mazsola
- díszítésnek pár szem aranymazsola, hámozott szeletelt mandula

Elkészítés


  1. A tésztát elkészítjük az itt leírtak szerint, összegyúrjuk és egy tortaforma aljára és oldalára tapogatjuk. 
  2. Az almákat felkockázzuk, beszórjuk fahéjjal, ráöntjük a szirupot, ha szeretnénk akkor édesítőt, mazsolát. Hozzákeverünk egy evőkanálnyi citromlevet.
  3. A tésztába töltjük a tölteléket és 180°-on körülbelül 25 percig sütjük, míg megpirul a tészta széle. 
Hogyha tetszett a recept és szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor szívesen várlak a facebook oldalamon. :)



4 megjegyzés:

  1. Isteni, nagyon jól kifundáltad! :-)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Bogi. A zabos tesztat hogyan keszited?
    Nagyon jok a receptjeid. Kulonosen tetszik a zab hasznalata. Minden jot. Udvozlettel, Marti, egy uj kovetod.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Márti! Sajnos elkerülte a figyelmemet a kommented, ne haragudj érte! A szövegben linkeltem a zabos tészta elkészítési módját, ugyanezt készítettem ennél az almatortánál is. :) (Egyébként a szilvás gombócom tésztáját használtam.)

      Törlés