2016. július 16., szombat

Házi nutella (paleo, vegán)

A nutella nagyon nagy kedvencem volt még az életmódváltásom előttről, azonban a cukor elhagyásával szinte teljesen elhalványult a mogyorókrém iránt érzett rajongásom, egészen addig, amikor is pótkeresztanyám beállított egy nagy zacskó pucolt mogyoróval. Nem volt kérdés, hogy mi lesz belőle. :) A végeredmény nagyon krémes, mély ízű, csokis lett. Én jobban szeretem úgy, ha a mogyoróíz jobban dominál, aki csokisabbra szeretné használjon egy kicsit több kakaóport. Nem lesz belőle nagy adag, de sok kis étkezésre kitart. Én hűtőben tartom, ahol picit visszatermed, de még úgy is kenhető állagú. Szobahőmérsékleten krémesre olvad. :) 





Hozzávalók (1 kis üveghez)

- 15 dkg mogyoró
- 5 dkg étcsokoládé (cukormentes)
- 2 púpos kiskanál cukornak megfelelő édesítő
- 1 nem túl nagy evőkanál cukrozatlan kakaópor


Elkészítés


  1. A mogyorót szétterítjük egy tepsin és 180°-on pár perc alatt enyhén megpirítjuk. A héját ledörzsöljük, majd a magokat egy aprítóban krémessé zúzzuk. Ha nagyon melegedne a gép, akkor hagyjuk abba pár percre, majd pulzálva aprítsunk tovább. Hozzá adjuk az édesítőt, kakaót és a felolvasztott csokit, majd még keverünk rajta egyet. Egy kis üvegbe töltjük. Hűtőben megdermed, de úgy is kenhető marad az állaga. Szobahőmérsékleten pár perc alatt felpuhul, olyan az állaga mint a nutellának.
Ha tetszett a recept és szívesen olvasnál hasonlókat kövess facebookon is, le ne maradj semmiről! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése