2016. november 6., vasárnap

Aszalt szilvás mogyorós zabkeksz

Nincsen új a nap alatt. És ebben a receptben sem. Már már szégyellem magam, hogy ennyiszer publikálom ugyanazt a receptet, de ami jó, az jó. Most mogyorósan aszalt szilvával. A legjobb, ha házi szilvalekvárral (ezesetben nagymamámé, természetesen cukormentes) megkenjük és úgy esszük, de természetesen a szilva-ellenesek használhatnak a kekszbe aszalt barackot, illetve jó szívvel ajánlom a korábbi próbálkozásaimat, ugyanezzel a recepttel: a mazsolás-amarántos, illetve a csokis-pillecukros változatot. A recept eredetije Steiner Kristófé, akinek a szakácskönyve az egyik kedvencem, és szerencsére online is elérhető, szóval ha szívesen belenéznél, akkor ezt az oldalt ajánlom.





Hozzávalók (12-14 darabhoz)


- 1,5 csésze zabpehelyliszt
- fél csésze zabpehely (egész)
- 1 csésze cukornak megfelelő édesítő
- fél csomag sütőpor
- 1/2 csésze folyékony kókuszolaj (lehet étolaj is, a semleges íze miatt én kókuszolajjal jobban szeretem)
- 1/4 csésze folyadék (nálam víz és rum keveréke)
- 1 kiskanál fahéj
- 1/2 csésze aszalt szilva, apróra vágva
- 1 jó marék apróra vágott mogyoró (a magyar fajta, nagyapám kertjéből)


Elkészítés



  1. A száraz alapanyagokat kimérjük, majd hozzáadjuk a nedves dolgokat és összedolgozzuk. 
  2. Kekszeket formálunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd előmelegített 180°-on készre sütjük, körülbelül 10-15 perc alatt. Kihűlve mozgatható, melegen könnyebben törik. 
Ha tetszett a recept és szívesen látnál hasonlókat kövess facebookon is, ahol minden bejegyzésről elsőként értesülhetsz! :) 

4 megjegyzés:

  1. Szia! Szerinted működne teljes kiőrlésű tönkölyliszttel is a zabpehely liszt helyett?

    VálaszTörlés
  2. Kedves Bogi, azért írok, mert követem a blogodat, és nagyon tetszik. Egyébként újságíró vagyok, de most egy könyv szerkesztésével foglalkozom, ami a száraz hüvelyesek fogyasztásának előnyeiről szól (bab, lencse stb.) Vannak benne receptek is, a blogodon találtam egy nagyon jó repceptet, méghozzá fekete babos browniet:), és szívesen beraktám a könyvünkbe, természetesen a blogodra és rád hivatkozva, benne lennél? Nagyon szépen köszönöm:) Üdv: Judit

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nagyon örülök, hogy tetszik a blogom, annak különösen is, hogy a babos brownie-m elnyerte a tetszésedet! :) Természetesen hatalmas örömmel benne lennék! :)

      Törlés