2015. március 29., vasárnap

Alternatíva milánóira

A szénhidrátcsökkentett üzemmód nem kicsit zavarta meg a lelkivilágomat. Az egyik első tiltólistás étel, ami beugott, az a milánói volt. Hogy fogom én ezt túl élni? Hát így: remek ötlet szerintem, hogy tésztát apró hasábokra vágott cukkini helyettesíti. Természetesen nem lesz tésztaízű, de viszonylag semleges ahhoz, hogy a feltét érvényesülhessen. Nekem nagyon bejött, a kis pálcikák vagdosása külön relaxáló volt. Természetesen nagyobbakra is lehet vágni, kinek éppen mennyi ideje van.





Ez nem recept lesz, inkább csak külön a cukkini elkészítéséről fogok írni. Feltétnek mindenki azt tesz rá, amit szeretne. (Ez esetben nálam gombás-pulykahúsos-paradicsomos szósz volt.)

A cukkinit vékony rudacskákra vágjuk, majd lobogó sós vízben 2-3 percig főzzük, lényegében blansírozzuk. Leszűrjük, alaposan (!) lecsepegtetjük, majd mehetnek rá a finomságok. 

2 megjegyzés: