2015. augusztus 17., hétfő

Kávés csokitorta

Vágytam valami igazán csokisra és tartalmasra, ezért alakítottam át az egyik (már megmutatott) cukormentes brownie receptemet, most kávés ízűre. A torta belseje kicsit krémes, ami talán a képen nem látszik, de az igen, hogy milyen puha és szaftos a tésztája. Nagyon finom lett, nálunk egy pillanat alatt elfogyott, bár most csak egy 15 cm-es formát használtam. Fantasztikus recept, érdemes kipróbálni!




Hozzávalók (15 cm-es tortához)

- 12 dkg csoki ( 8 ét, 4 tej) nálam diabetikus
- 5 dkg vaj
- 1 kiskanál kávé 2-3 evőkanálnyi vízben feloldva
- 3 tojás (szétválasztva)
- 3 evőkanál zabliszt (mákdarálón őrölt zabpehely töret)
- 2-3 evőkanál fruktóz
- csipet só

- tálaláshoz tejszínhab, fagyi, kávébab vagy édes vaníliás tejföl (a képen)

Elkészítés


  1. A csokit és a vajat összeolvasztjuk. Félretesszük.
  2. A tojások fehérjét elkezdjük habbá verni, majd ha már kezd emelkedni, akkor mehet bele egy csipet só és a fruktóz. Egészen keményre verjük. A cukortól szépen kifényesedik.
  3. Az instant kávét leforrázzuk, majd a csokihoz keverjük. A csokihoz adjuk a tojások sárgáját és alaposan elkeverjük. Mehet bele a zabliszt, amivel egy sűrű krémet kapunk. A tojásfehérje 1/3 -ával durván elkeverjük, hogy fellazítsuk, majd mehet hozzá a többi is óvatosan.
  4. Egy kiolajozott, kakaóval kiszórt formába öntjük (nálam kb. 15 cm-es, szóval egy kicsi forma) és előmelegített 180°-os sütőben 20-25 percig sütjük. Ha langyosra hűl, akkor már szépen lehet szeletelni.
  5. A tálaláshoz kikevertem egy kevés tejfölt fruktózzal (1 nagy evőkanálnyihoz 1 csapott kiskanál fruktóz) és őrölt vaníliával. Ezzel tálaltam, illetve díszítésnek egy kevés reszelt csokoládé és kávébab.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése