2015. március 29., vasárnap

Sajtos-ajváros töltött gomba

A sajt sok írás szerint tiltólistán van, de Horváth Ilona szerint a szénhidrátértéke alacsonyabb a kelbimbónál. És mivel szeretem a sajtot, ezért elfogadom ezt a nézetet. Ez a sajtos-ajváros töltött gomba zseniálisan finom, és nagyon laktató. Én megvártam míg kicsit kihűlt, így gyönyörűen lehetett vágni is. Salátaágyon (a képen rukkola, szárzeller, paradicsom) tálaltam köretként, mert egy finom csirkemellet is ettem hozzá. Akik a pontos recepteket szeretik, talán nem lesznek oda a leírásomért, de a pontatlansága is mutatja, hogy remekül variálható ételről van szó. 




Hozzávalók (3-4 főre)


- 8 nagy fej gomba (nálam elég mélyek is voltak)
- 3 macisajt (kocka)
- 1 nagy evőkanál tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 dkg reszelt trappista
- 1 kis tojás
- 1 kiskanál ajvár (ízesítésként)
- só, bors


Elkészítés


  1. A gombákat meghámoztam, a tönkét kitörtem és felapróztam. A fejeket egy alufóliával bélelt tepsibe helyeztem.
  2. Az apróra vágott tönköket összekevertem a többi hozzávalóval. Amiatt nem kell aggódni, hogy túl híg, mert a tojás miatt szilárdulni fog.
  3. A tölteléket a gombákba töltöttem, majd előmelegített 180°-os sütőben 10-15 perc alatt pirosra sütöttem. Salátaágyon nagyon jól néz ki.

2 megjegyzés:

  1. Még egy ilyen témájú blog! Egyrészt örvendek, másrészt meg szomorú, hogy egyre többen járunk ebben a cipőben.

    VálaszTörlés