2016. június 5., vasárnap

17. Szakácsmustra, összefoglaló

A Szakácsmustra egy Sasótól indult ötletes játék, célja egy-egy szakács stílusának megismerése, trükkjeinek elsajátítása. Ebben a körben a választottam Mautner Zsófi volt, akiről már áradoztam a kiírásban és itt is, ezért a rajongásomat mellőzőm, de legalábbis korlátozom. 
Nagyon örültem minden beküldött receptnek, külön öröm volt őket úgy olvasni, hogy már egy-kettőnél ismertem a receptet és magam is szemezgettem vele különböző portálokon. Köszönöm minden játékosnak a részvételt, az igényes képeket és a fantasztikus választásokat! Lássuk akkor sorban, először a főételeket, majd az édességeket: 

A kedvenc képem... :) 



Gabi első beküldött receptje egy libanoni recept, méghozzá egy puha élesztős tésztába burkolt egzotikus fűszerekkel ízesített marhahúsos töltelék, többek között fenyőmaggal megspékelve. Nagyon jó lehet az már biztos!



Fűszermánia Gabi másodikként küldött receptje ha lehet még ezt is felülmúlja (számomra legalábbis, mert oda vagyok a csirkemájért), a krémes belsejű izgalmasan fűszerezett máj mellé egy adag lilahagyma és gránátalma szirup kerül. Mindezt pedig egy adag hűs török joghurt kíséri. Nyami!




Éva a tőle megszokott takarékossággal most is egy olcsóbb ételt választott és a választásával engem szíven (gyomron) talált. Ha van zöldség (és van bőven) amiről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, hát a kelkáposzta az. Pláne ha egy tésztaételről beszélünk, amibe még egy adag ropogós bacon is kerül... Feltétlen kipróbálom!




Zsuzsa egy gyönyörűséget alkotott, méghozzá egy király elvihető piknikszendvicset. Gyönyörű lett a végeredmény, a házi gyúrású pizzatésztáért pedig jár egy nagy pirospont. 



Az édes receptek előtt hadd mutassam be a saját kóstolásomat, ami nem más, mint egy csilis kakaós karfiol, amit ugyan azték karfiolként is ismerünk, de nevezzük nevén a gyereket. Bizarr ötlet ez a párosítás, de tényleg érdemes kipróbálni, mert egészen új magasságokba emeli a karfiolt.




Eszter a Tűpárna és habverő bloggerinája volt a leggyorsabb, egy nagyon ígéretesnek tűnő sült almát készített, diókrémmel. Diórajongóként elmentettem a receptet, borongósabb őszi napokon remek lehet ezt kanalazgatni!




Konyhavirtuóz konyhájából két finomság is érkezett, és mintha személyesen az én elbűvölésemre készültek volna, hiszen az egyik résztvevő egy ropogós, csokis zabkeksz...



...a másik pedig egy puha tésztájú, szélein kissé odakapott rusztikus almás palacsinta, az a recept, amivel én is sokáig szemeztem, és az elkészítendők listáján is elöl áll.




Végezetül szeretném megköszönni mindenkinek a recepteket, valahogy úgy jött ez most össze, hogy mindenki a kedvenc alapanyagaimat összeválogatva alkotott, így bővült a csináldmeg listám pár tétellel. Mivel egyelőre nem akadt háziasszony, aki szívesen lebonyolítana egy újabb fordulót, ezért itt adok újabb lehetőséget a jelentkezésre, aki szeretné a kedvenc szakácsát megismertetni a többiekkel és szívesen levezényelne egy új fordulót, kérem kommentben jelezze.

A már kivesézett szakácsok listája és az összefoglalókhoz irányító linkek itt találhatók.

És persze köszönöm Zsófinak a több évnyi aktív bloggerkedést, a fantasztikus recepteket, a magyar gasztronómia fellendüléséért tett minden igyekezetét, a jókedvét és a mosolyát, amivel megszeretteti az emberekkel a főzést valamint számos igényes, csodaszép szakácskönyvét. :)


3 megjegyzés:

  1. Köszi az összefoglalót! Remélem lesz önkéntes jelentkező a következő forduló lebonyolítására mert szeretem ezt a játékot !

    VálaszTörlés
  2. Bogi, köszönjük a szervezést! Sajnálom hogy nem jelentkezett senki, remélem nem ér véget a szakácsmustra emiatt. :( Esetleg facebookon közzé lehetne tenni egy felhívást, hátha kedvet kap valaki!

    VálaszTörlés
  3. Bogi, ha nincs továbbra sem jelentkező, én szívesen kiírom a következő fordulót.....(te pedig írd ki kérlek a SAD-ot, mert én nem tudok a kialakult helyzettel mit kezdeni úgy, hogy ne bántsak meg senkit)

    VálaszTörlés