Most ismerkedem a mandulatejjel. És nagyon ízlik. Egyenlőre még csak egy boltban vett változatot kóstoltam, és nem nagyon tartom valószínűnek, hogy itthon kísérletezgessek vele, de persze minden előfordulhat. :) Tudom, hogy a zabkását már némelyek unhatják, hiszen már sokadik recept a blogon ez a finomság, de tényleg egy kicsike változtatás nagyon nagy különbségeket eredményez. A mandulatejtől lett egy nagyon kellemes marcipános mellékíze, amit szerintem a tetejére pakolt barack nagyon szépen kiegészített. Persze magában is lehet enni úgy is nagyon finom. Laktózérzékenyek is fogyaszthatják!
Hozzávalók
- 1 dl mandulatej
- 1 bő marék zabpehely (nálam töret, így krémesebb a végeredmény)
- 2 mokkáskanálnyi cukornak megfelelő édesítő (nálam tabletta)
- vaníliaőrlemény (vagy tetszőleges más fűszer, pl fahéj)
- díszítésnek barack, szeletelt mandula
Elkészítés
- Egy edényben melegítsük fel a tejet, dobjuk hozzá az édesítőt, hogy feloldódjon. Ha már meleg a tej mehet hozzá a zabpehely, annyi, hogy a tej éppen ellepje. Kislángon kevergetve addig főzzük, míg a kása eléri a tetszőleges állagot. Ha túl sűrű lenne, akkor egy kicsi tejjel lehet lazítani.
- Tetszőlegesen fűszerezzük és díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése