Az egyik legegyszerűbb, leggyorsabb édesség, amit hátán hordott a föld. Ezek mellett rendkívül finom is és szerintem dekoratívnak is mondható. Vendégváróként például tök jól működne, bár akkor célszerű fogpiszkálókat vagy ilyen parti pálcákat szúrni a darabokba, vagy tenni melléjük. Aki az étrendjébe be tudja illeszteni a banánt, annak nagyon ajánlom, aki pedig nem diétázik nyugodtan cseppentsen pár csepp mézet az elkészült banán karikákra, bámulatos lesz az eredmény. :)
- banán (1 db)
- vaj (1 evőkanálnyi)
- fahéj (1/4 teáskanálnyi)
- mogyoró (a banán méretétől függ, kb. fél maréknyi)
Elkészítés
- A mogyorót apróra vágjuk.
- A vajat felolvasztjuk, összekeverjük a fahéjjal.
- A banánt kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, megforgatjuk őket először a vajban, aztán a mogyorótörmelékben. Egy serpenyőben a megmaradt vajat (ha kell kiegészítve) felmelegítjük, majd oldalanként kisütjük rajta a banánokat.
- Ha maradt mogyoró, akkor azzal megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése