2015. június 3., szerda

Mogyorós fahéjas sült banán

Az egyik legegyszerűbb, leggyorsabb édesség, amit hátán hordott a föld. Ezek mellett rendkívül finom is és szerintem dekoratívnak is mondható. Vendégváróként például tök jól működne, bár akkor célszerű fogpiszkálókat vagy ilyen parti pálcákat szúrni a darabokba, vagy tenni melléjük. Aki az étrendjébe be tudja illeszteni a banánt, annak nagyon ajánlom, aki pedig nem diétázik nyugodtan cseppentsen pár csepp mézet az elkészült banán karikákra, bámulatos lesz az eredmény. :)



Hozzávalók (1 főre)


- banán (1 db)
- vaj (1 evőkanálnyi)
- fahéj (1/4 teáskanálnyi)
- mogyoró (a banán méretétől függ, kb. fél maréknyi)

Elkészítés

  1. A mogyorót apróra vágjuk.
  2. A vajat felolvasztjuk, összekeverjük a fahéjjal.
  3. A banánt kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, megforgatjuk őket először a vajban, aztán a mogyorótörmelékben. Egy serpenyőben a megmaradt vajat (ha kell kiegészítve) felmelegítjük, majd oldalanként kisütjük rajta a banánokat. 
  4. Ha maradt mogyoró, akkor azzal megszórva kínáljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése