2015. június 28., vasárnap

Marcipános zabtorta csokiöntettel

Persze marcipán nincsen benne, de a mandulatej és a mandulaaroma miatt nagyon kellemes marcipános mellékíze van. Nagyon egyszerűen összedobható, viszonylag kevés hozzávalóból álló desszert. Mandulatej helyett persze lehet használni sima tejet vagy akár vizet is, valamint a mandulaaromát is le lehet cserélni tetszőleges ízekre. Még én egy nagy kanál kakaóval szerettem volna megfejelni az egészet, sajnos nem volt itthon, de így magában is nagyon finom. Az öntet nagyon jó így ráöntve melegen is, de miután kihűlt és krémesedett a csoki a torta tetejére kentem. Így is, úgy is nagyon finom.




Hozzávalók

- 1 csésze (2,5 dl) zabpehely (tört)
- mandulatej (1/2-1 dl) (vagy más folyadék - víz, tej)
- 1 banán
- 1 kiskanál mandulaaroma
- 1 tojás
- vaníliaőrlemény
- 1 kiskanál sütőpor
- 1/2 kiskanál szódabikarbóna

- fél tábla (5 dkg) diabetikus csoki (nálam tej)
- 3-4 evőkanál mandulatej (vagy tej/tejszín)

Elkészítés

  1. A zabpehelyre annyi folyadékot (tej vagy víz) öntünk, hogy az állaga nedves legyen, de ne lepje el teljesen. Félre tesszük, hadd szívja meg magát.
  2. A banánt villával darabosra nyomkodjuk, majd hozzákeverjük a tojást, a kásás állagú zabpelyhet és az ízesítőket. 
  3. Egy sütőpapírral bélelt kicsi (18 cm-es) tortaformába öntjük és előmelegített 180˚-os sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
  4. A mandulatejet felforrósítjuk és beleolvasztjuk a csokit. A képen még forrón öntöttem a kihűlt tésztára, de egy két óra állás után a csoki puding sűrűségűre hűlt, ekkor a torta tetejére kentem, ott keményedett meg. Olyasmi, mint a ganage.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése