Még maradt egy kevés pestóm, ebből készítettem egy nagyon nagyon finom és izgalmas fűszervajat, amit egy meleg, pirult salátára olvasztottam. Nagyon nagyon finom így a diéta! Persze tudom, hogy a vaj az egyik főgonosz az alakjukra vigyázók szemében, azonban szerintem néha egy egy ilyen fogás is beleférhet a fogyókúrába, hiszen sokkal ízesebb, mint a sima párolgatott zöldségek. Ha a fűszervajat nem is használjátok, azért a zöldségeket időnként süssétek meg, egy új világ fog a szemetek előtt nyílni ezzel az elkészítéssel.
Hozzávalók
Ami van otthon. Nálam:
- 2 répa
- 1 brokkoli
- 1 nagy fej hagyma
- 1/2 maradék lilahagyma
- 10 dkg spárga
- 4 koktélparadicsom
- 1 szárzeller
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 púpos kiskanálnyi sűrű pesto
- 3 kiskanálnyi puha vaj (!)
- só (a pesto sósságától függ a mennyisége)
- 1/2 gerezd fokhagyma
- vékony feketeerdei sonka
- vékony feketeerdei sonka
Elkészítés
- A pestós vajhoz valókat kikeverjük, majd egy folpackra halmozzuk és ügyesen feltekerve a két oldalát megcsavarva egy hengerré formázzuk. Hűtőben, vagy ha sietünk fagyasztóban megdermesztjük. (A felére lesz szükség.)
- A zöldségeket feldaraboljuk és egy tálba pakoljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a megdermedt vajból pár szeletet elhelyezünk rajtuk és grill fokozaton megsütjük a zöldségeket. Tálaláskor esetleg lehet rá tenni még egy szelet vajdarabot, ami szépen ráolvad. Én köré pakoltam 1-2 szelet vékony feketeerdei sonkát, így kicsit laktatóbb volt. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése