2015. június 1., hétfő

Főtt lencse kolbász chipssel

Hát ja. Nem túl kreatív a névválasztás. De lényegében erről van szó. Fűszeres főtt lencse, savanykás tejföllel és a tetejére enyhén csípős ropogós kolbászchips. És mindezt fél óra alatt, hiszen a lencsét NEM KELL ÁZTATNI, egyszerűen csak meg kell főzni. Nagyon király étel és noha rém egyszerű bátran ajánlom kipróbálásra mindenkinek, mert az íze zseniális. És nagyon laktató is!



Hozzávalók (2 főre)


- 1 bögre lencse
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- só
- kolbász karikák (tetszés szerint)
- tejföl

Elkészítés


  1. A lencsét felöntjük vízzel 1:6 arányban, vagyis egy egység (bögre) lencse, 6 víz. Sózzuk, beletesszük a meghámozott hagymát, fokhagymát, babérlevelet és 20-25 perc alatt készre főzzük.
  2. A kolbászt felszeleteljük (érdemes kicsit csípőset használni), egy serpenyőben egy kevés zsiradékon mind a két oldalát ropogósra sütjük. 
  3. Ha a lencse kész, akkor leszűrjük, tálba pakoljuk (az ízesítőket: hagyma, babér stb. kiszedjük) egy kevés tejfölt teszünk a tetejére, majd rászórjuk a kolbászt és a zsírjával meglocsoljuk a tejfölt. Én egy kis pirospaprikát is szórtam rá díszítésképp.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése