2015. május 30., szombat

Kókuszos almás lepény

Ez a lepény sem lepénynek indult. Eredetileg a már a blogon is posztolt banános palacsintát szerettem volna gofrisütőben kisütni, aztán mikor nem találtam a gofribetétet úgy döntöttem palacsinta lesz belőle. A palacsinta ötletemből nem tudom hogy lett lepény, de az biztos, hogy egy pillanatig nem bántam meg a cserét. A tésztában nincsen cukor, se más édesítőszer, egyszerűen csak gyümölcsökből áll. És mégis olyan édes! A tésztája puha és szivacsos, és a citromhéjtól és vaníliát nagyon finom illata van. Igazság szerint a legtöbb fűszert amit felsoroltam el lehet hagyni vagy kicserélni, de így mindent felhasználva egy komplex ízű finom gyümölcsös süteményt kapunk. Nagyon nagyon ajánlom mindenkinek, mert ez így tényleg nagyon nagyon finom!! Javaslom, hogy aki most kezd ismerkedni a cukormentes sütéssel az ezzel a lepénnyel kezdje, mert tényleg olyan, amilyennek lennie kell, ráadásul semmi beszerezhetetlen hozzávalót nem tartalmaz. Cukrot fogyasztóknak is bátran fel lehet szolgálni, mert nagyon jó. Tudom, mindegyik receptnél ezt mondom, de ez az almás lepény igazán nagyon nagyon finom, legközelebb nagyobb adagban fogom készíteni és tortaformában sütni.



Hozzávalók (2 lapos sütőtálkához)


- 1 banán
- 2 tojás
- 4-5 evőkanál kókuszreszelék (a felét mákdarálóban lisztté őröltem)
- 1/2 kiskanál sütőpor
- 1 kiskanál fahéjesszencia
- 1 kiskanál vaníliaesszencia
- vaníliaőrlemény
- őrölt fahéj (1/4 kiskanál)
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kis marék mazsola
- 2 alma

- 2 evőkanálnyi frissen facsart narancslé (reggeliből elcsalva)
- vaníliaőrlemény

Elkészítés


  1. A sütőt előmelegítjük 180°-ra.
  2. Az almák egyikét apróra daraboljuk.
  3. A banánt összeturmixoljuk a tojással, majd hozzáadjuk a kókuszlisztet és a kókuszreszeléket valamint a sütőport. Hozzákeverjük a fűszereket, az almakockákat, a mazsolát.
  4. A masszát két kivajazott tálkába eloszlatjuk, vagy egy kicsi sütőformába. (sajnos a 18 cm-es nagy hozzá) A maradék almát nagyon vékony cikkekre vágjuk, ezzel díszítjük a süti tetejét.
  5. 15 percig sütjük a sütit, majd kivesszük, lekenjük a vaníliás narancslével és még 5 percig grillezzük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése