2015. május 22., péntek

Fűszeres sült camembert grillezett almával, pirított dióval

Nincs szó, ami ki tudná fejezni a lelkesedésemet. A camembert alig tartalmaz szénhidrátot, így fogyasztható, bár mértékkel, hiszen azért van zsírtartalma rendesen. De amikor fogyasztjátok, akkor így tegyétek! Zseniálisan finom, tudom ez már elcsépelten hangzik a számból, de tényleg annyira, annyira, annyira jó, hogy legszívesebben minden ember szájába dugnék egy jókora darabot, persze a laktózérzékenyeket kivéve, akiknek nem akarok allergiás rohamot okozni. A grillezett alma meg úgy megy a camemberhez, mint Angelia Jolie Brad Pitthez, hozzá pedig a pirított dió (Jenifer Aninston?)... na ebbe belezavarodtam, lényeg hogy ezek hárman zseniálisak együtt. Persze lehet fokozni a dolgot fehérborral meg tejszínnel, de minek? Így is mindenkit levesz a lábáról... Szerintem akár egy romantikus vacsora előételének, vagy kísérőfogásának (azért egymagában - pláne egy jó étvágyú férfinak - nem elég...) is kitűnő. Pláne ha esik kint az eső...


Hozzávalók (1 főre)


- 1 camembert (nálam kicsi, 80 g-os)
- 1 alma (édesebb)
- 1 maréknyi dió
- fűszerek: 1 pici gerezd fokhagyma, frissen (!) őrölt (tarka) bors, őrölt szerecsendió, pici só

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük grill fokozatra.
  2. A camembertet beirdaljuk (vagyis bekockázzuk a tetejét), sózzuk, borsozzuk, szerecsendiózzuk (elhagyható). A fokhagymát vékonyabb hasábokra vágjuk és a metszetekbe bedugdossuk. 
  3. A sajtot én egy alufóliakosárba ültettem, így nem kell majd elmosogatni a tepsit. Betesszük a sütőbe és addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul.
  4. A diót egy száraz serpenyőben kis lángon illatosra pirul. Vigyázat, hamar megég. Ha kész tegyük át egy tányérba, mert tűzről levéve is hajlamos megégni a forró serpenyőben.
  5. Az almát lehet a "diós" serpenyőben egy kicsi vajon megpirítani, de én most a szendvicssütőm grill bordás betétjét használtam. Amire figyelni kell, ha nem párolni, hanem pirítani akarjuk az almát, akkor viszonylag vastagabb szeleteket kell vágni, és forró felületen sütni. 
  6. Ha a sajt kész tányérra tesszük, mehet köré az alma és az egészet megszórjuk a durvára vágott illatos dióval. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése