2015. május 5., kedd

Narancsos csokoládéfagylalt

És természetesen cukor mentesen! Igazi luxus édességről van szó, amit lelkiismeret furdalás nélkül lehet enni, hiszen jóval egészségesebb, mint a tejszín-tojás-cukor kommandó. De vissza a fagyira. Elképesztően finom. Nem csokoládéval, hanem kakaóporral készül, de mégis olyan telt és mély csokiíze van, hogy az megdöbbentő. Az egész olyan krémes (3 óra alatt a fagyasztóban nem fagyott meg), de végülis fagyi, mert hideg. De mousse-nak is beillene. Tudják milyen az íze? Mint a narancsos-csokis marcipánnak. Egyedüli necces hozzávaló az aszalt barack, de ez csak extra ízbombaként van jelen a desszertben, aki nem ragaszkodik hozzá, nyugodtan hagyja ki. Még egy fontos dolog: a kakaópor. Olyat használjanak, aminek szeretik az ízét. Nem fogok sznobkodni, hogy legyen marha drága és minőségi, de tény, hogy ezen áll vagy bukik a fagyi íze. 
És még egy jó tanács: MINDENKÉPP PRÓBÁLJÁK KI, MERT ÁLLATI FINOM! És nem csak diétázóknak üzenem ezt. Igazi luxus édesség, kár lenne kihagyni. :)




Hozzávalók (2 adag)


- 1 kisebb avokádó
- 1 narancs leve
- 1 evőkanál cukrozatlan jó minőségű kakaó
- 3 aszalt barack (hozzáadott cukor nélkül - elhagyható)
- díszítésnek pisztácia és aszalt barack

Elkészítés


  1. Az avokádót ketté vágjuk, a magját kivesszük. (Belevágjuk a kést és egyszerűen kifordítjuk.) Összeturmixoljuk a narancslével, majd hozzáadjuk a kakaóport. (most jutott eszembe, hogy lehet, hogyha kevesebb narancslevet használtam volna, akkor fagyisabb állagú lett volna a fagyim... :D) 
  2. A barackokat apróra vágjuk, majd a masszához keverjük. Az egészet egy kicsi dobozba töltjük, majd száműzzük a fagyasztóba annyi időre, amennyi alatt a szimpatikus állagot el nem érni. 



2 megjegyzés:

  1. Pont tegnap jutott eszembe, hogy vennek kell egy avokádót fagyikészítési célokra. Megelőztél. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Javaslom, ha még nincs más ötleted, próbáld ki ezt. Mesés! :)

      Törlés