2015. május 28., csütörtök

Testradír

Nem csak az arcbőrnek van szüksége időnként tisztításra (és most nem a szappan előnyeiről fogok beszélni) hanem a testnek is. Egy nagyon jó testradírt készítettem nemrég, a konyhában fellelhető alapanyagokból. Kicsit vicces, hogy egy cukormentes oldalon a cukrot reklámozom, de ez az egyik hozzávalója ennek a hatékony, hidratáló testradírnak. (Elvileg lehet egész mákkal is helyettesíteni, bár azt szerintem kár erre szánni...)

A kép innen való.

Tápláló testradír

Egy tálkába teszünk 1 evőkanál cukrot. Ez kb elég a lábakra és a karokra. Annyi olívaolajat (!) öntünk rá, hogy egy nyirkos homok állagú masszát kapjunk. Magyarán ne tocsogjon, hanem éppen csak mindenhol érje egy kicsit a cukor szemcséit az olívaolaj.
Ez az alap, lehet turbózni különféle jótékony hatású fűszerekkel, például citromlével, levendulával vagy fahéjjal (ettől jó illatú is lesz egyben majd ez a massza) stb.

Használata

Zuhanyzás vagy fürdés közben érdemes bevetni, vagy a lábon szőrtelenítés előtt. A nedves bőrt átdörzsöljük ezzel a bőrradírral, majd lemossuk. A lábat, kart ajánlott ezzel radírozni, illetve randi előtt a dekoltázst is érdemes vele átdörzsölni. (Arcra is mehet, de ott óvatosan a dörgöléssel, mert a cukor szemcséi felsérthetik a bőrt, oda inkább ez menjen.) A lemosás után nem kell megijedni, hogy olajos még a bőr, át kell törölni, majd a maradék olaj szépen hidratálja a bőrt. Puha és selymes lesz tőle az egész test, szerintem érdemes kipróbálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése