2015. május 16., szombat

Körözöttes csónak

Nálunk elég gyakori vacsora vendég a körözött. És mivel mindenki nagyon szereti, ezért elég sokat szoktunk belőle készíteni. Ilyenkor persze mindig marad egy kevés, ami nem gond, hiszen másnap reggelre már el is tűnik. Én most reggelire egy ilyen adag körözött maradékból készítettem ezt a fincsi reggelit (vagy nasit). Még finomabb lenne, ha kaliforniai vagy kápia paprikába töltöttem volna, de sajnos ilyen nem volt itthon, úgyhogy megelégedtem a klasszikus sárga TV paprikával. Annyit még el kell mondjak, hogy azért a képen látható krém nem a klasszikus körözött, amolyan kényszermegoldás inkább. Sokkal több pirospaprikával és lila hagymával szoktuk készíteni. Akinek ez nem tűnik túl laktatónak a töltés előtt nyugodtan bélelje ki a paprikát egy szelet sonkával.



Hozzávalók (1 adag)


- 1 paprika
- 3-4 evőkanál körözött (maradék)
- mellé koktélparadicsom

Elkészítés

  1. A paprikákat ketté vágjuk, a magját és a csumáját eltávolítjuk, de a szára maradjon. Beletöltjük a túrókrémet. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése