2015. május 2., szombat

Cukkinis sajtos lepény

Ez a recept a 22. Blogkóstolóra készült, Andrea AranyTepsi nevű blogjáról. Az eredeti recept egy rántott cukkinis-sajtos golyó, én ehelyett egy egészségesebb sütőben sült változatra változtattam. Mellé egy finom tejfölös mártogatóst is készítettem. Nagyon finom volt, belül puha, a szélein pirult.



Hozzávalók (2 főre - kb. 10 lepényhez)


- 1 közepes cukkini
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 nagy tojás
- só, bors, oregánó
- 3 evőkanál tökmagliszt

- 1 nagy evőkanál tejföl
- 1/4 gerezd fokhagyma
- pici só, bors

Elkészítés


  1. A sütőt melegítsük elő 180°-ra.
  2. A cukkinit lereszeljük, besózzuk, majd állni hagyjuk. Ha kiengedte a levét, akkor csavarjuk ki, majd keverjük össze a reszelt sajttal, tojással, fűszerekkel és tökmagliszttel. 
  3. Egy sütőpapírral lefedett sütőlemezre rakunk halmokat a masszából. Kb. 10-15 percig sütjük, majd megfordítjuk a lepénykéket, és még 10 percig pirítjuk.
  4. A tejfölt kikeverjük a pürésített fokhagymával és egy pici sóval, borssal. A lepényre kanalazva tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Ebben a formában is nagyon klassz :-) Kedves egészségetekre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg nagyon finom volt, köszönöm szépen a receptet! :)

      Törlés