2015. május 6., szerda

Mediterrán omlett

Egészséges, tápláló, mutatós és finom reggeli a maradékokból. Nálam sokszor megesik, hogy megmarad egy kevés párolt zöldség vagy lecsó, amit már kicsit unok enni. A legutóbbi zöldség-ebédemből a maradékot ebbe a nagyon finom és mutatós omlettbe töltöttem bele. Nagyon finom, jó szívvel ajánlom mindenkinek!




Hozzávalók (1 főre)


- 2 tojás
- só
- kevés zsiradék
- 2-4 evőkanálnyi maradék zöldség köret, esetleg különféle raguk
- díszítésnek reszelt sajt, 2 olívabogyó és koktélparadicsom

Elkészítés


  1. Egy serpenyőben kevés olajat vagy vajat melegítek. A tojákokat villával kikeverem és sózom. Ha forró az edény, akkor beleöntöm a tojást és egy fedővel lefedem. (Így a teteje is sül.)
  2. A maradék párolt zöldségeket mikróban felmelegítettem.
  3. Ha a tojás teteje már remegős, akkor halmozzuk a közepére egy csíkban a zöldségeket, majd a két oldalát hajtsuk fel. Tálaljuk reszelt sajttal, paradicsommal és olívabogyóval. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése