Mindig vannak olyan receptek, amik rém egyszerűek, de annyira nagyon nagyon finomak, hogy az kész. Gondolják csak el: roppanós grillezett spárga, a feje édes és puha, a ropogós bacon alatt pedig olvadt sajt kuksol vagy éppen tülemkedik kifelé... Az egészre jön egy krémes selymes állagú tojás... Ezeket a sípokat szigorúan mártogatni szabad csak! Először a tojássárgába, majd a krémes tejfölös fokhagymás mártogatóba. Egy ízorgia. próbáljátok ki! :) Lightosabb verziója ennek az ételnek, ha bacon helyett sonkába bugyoláljuk a spárgát.
Hozzávalók (2 főre)
- 10 db spárga (alaposan ! átmosva)
- 5-10 szelet bacon (a spárga méretétől függően)
- 4-5 dkg sajt 10 hosszú rúdra felvágva
A mártogatóshoz
- 1 púpos evőkanál tejföl
- só, bors, 1/4 gerezd fokhagyma pépesítve
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük grill fokozatra.
- A spárgák mellé szorítunk 1-1 rúd sajtot és szorosan betekerjük a baconnel. Ha kicsik a spárgák, akkor használjuk csak a felét. Rendezzük tepsibe a sípokat és süssük addig, ameddig a bacon megpirul.
- A buggyantott tojást csak akkor készítsük el, ha a spárga már majdnem kész, vagy kész. Így csináljuk. (Bombabiztos és fázis fotók is vannak hozzá, álljatok neki bátran, ez alapján menni fog!)
- A tejfölt kikeverjük a fűszerekkel és a spárga mellé kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése