2015. május 7., csütörtök

Tavaszi sült zöldség saláta

Ez a tavaszi étel elképesztő ízbomba. A cukkini, a spárga és a répa fantasztikus együtt, nem beszélve a különféle ízes egyéb hozzávalókról. A mustáros mártás szintén remek, együtt a kettő pedig egy igazi aduász! Egészséges, fogyókúrás mégis ízekben gazdag és tápláló. Ezt nevezem salátának! :)




Hozzávalók (3-4 főre)


- 1 cukkini
- 1 répa
- 1/4 édeskömény
- 1 nagy fej hagyma
- 6 síp spárga
- 5 dkg káposzta
- 4 rózsa brokkoli
- 1-2 dkg vaj
- löttyintésnyi olívaolaj
- só, tetszőlege fűszerkeverék

Az öntethez
- 1 kiskanál mustár
- 1 kiskanál magos mustár (csípős)
- 3-4 kiskanálnyi joghurt
- olívaolaj
- 1 kiskanál citrom (vagy lime) lé

Elkészítés


  1. A zöldségeket nagyobb kockákra vágjuk és egy tepsibe rendezzük. Sózzuk, fűszerezzük, majd a vajat apró darabkákban a zöldségekre tesszük. 
  2. Előmelegített 180°-os sütőben addig sütjük, míg meg nem puhulnak a zöldségek. Grill fokozaton egy kicsit megpirítjuk.
  3. Az öntethez a mustárokat kikeverjük a citromlével egy pici sóval, majd apránként hozzá csorgatunk 3-4 evőkanálnyi olajat. Ha folyton keverjük, akkor nem csapódik ki. Hozzáadjuk a joghurtot és adunk hozzá 4-6 evőkanál vizet, hogy híg legyen. A salátára öntve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése