Ugyanolyan egyszerű, mint azt a címe is mutatja. Az alma a saját cukortartalmától karamellizálódik, így édes lesz, forró és puha, a joghurt pedig hidegen és vaníliásan kerül emellé az igazán egészséges de nagyon finom desszert mellé. Unalmasnak tűnik? Nem az! Meglepően nem az. CH tekintetben az egyetlen kivetnivaló a joghurt, amit szerencsésebb lenne ebből a szempontból tejfölre cserélni, de én nagyon nem tudom a tejfölt édes szerepben elképzelni, ezért maradtam a jól bevált görög joghurtomnál. Érdemes egyébként kipróbálni, mert nagyon finom!
Hozzávalók (1 főre)
- 1 alma
- 1 evőkanál görög (sűrű) joghurt
- vaníliaőrlemény (helyettesíthető fahéjjal, gyömbérrel, mézeskalács fűszerkeverékkel stb.)
- díszítésnek apróra vágott mogyoró (elhagyható)
- pici vaj
Elkészítés
- Az almát a szendvicssütőm bordázott betétjén sütöttem meg, nagyon kevés vajon, a legforróbb fokozaton. Alternatíva: serpenyőben, kevés olvasztott vajon. (Vagy rendes grillen.)
- A joghurtot kikeverjük a választott fűszerrel, majd a forró almákra kanalazzuk. Mogyoróval megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése