Rebarbarát nem szoktam enni, sőt ez volt az első kóstolásom. Igazából nem ízlett különösebben, sőt, nem is nagyon éreztem, hogy lenne íze. Egyedüli észrevételem az volt, hogy a blansírozó víznek krumpli szaga volt a rebarbara után. Ennyi. :) Egyébként sülve finom nagyon az eper, bár kétségtelen, hogy jóval több levet engedne becukrozva. Aki hiányolja tegyen hozzá édesítőt, bár igazán édes epernél szerintem ez felesleges.
Hozzávalók (1 főre)
- 10 dkg eper (villával alaposan megszúrkálva - hamarabb sziruposodik)
- 5 dkg (kb. 1/4 szál) rebarbara
- ha az eper nem elég édes, akkor tetszőleges ízesítő (nem használtam)
- 1 kiskanál görög joghurt
- vaníliaőrlemény
Elkészítés
- A rebarbarát blansíroztam, amitől teljesen szétfőtt, majd az eperrel együtt egy tálkába pakoltam és 180˚-os sütőben addig sütöttem, míg egy picit sziruposodott. Mivel nem kerül rá cukor ez a folyamat nem lesz olyan látványos, mint normál esetben.
- Vaníliás joghurttal nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése