2015. június 26., péntek

Halpogácsa maradékból

A legjobb receptek a maradékfeldolgozás során keletkeznek. Nem az az előnyük elsősorban, hogy megóvják az egyébként kukába szánt ételeket a pusztulástól (hogy ilyen drámaian fejezzem ki magam), hanem az, hogy kreativitás és egy csomó ötlet és eredetiség kell ahhoz, hogy egy egy kószán árválkodó száraz grill csirkemellet el tudjunk képzelni egy merőben új formában. Most talán pont fura lehet ez a lelkesedés, hiszen ez a recept itt alább se nem különleges se nem túl kreatív, de nagyon nagyon finom!






Hozzávalók (14 apró pogácsához - 2 főre)


- 225 g sült hal (maradék, nálam 3 vékony szelet)
- 1 kicsi tojás
- 1 kicsi répa (de ez tényleg nagyon kicsi volt, inkább felet számoljatok!)
- 3 nagy mutáns bazsalikomlevél

Elkészítés

  1. A halat és a tojás összeturmixoljuk, mehet bele a répa, amit én nagyon apróra kockáztam, mert szeretek pepecselni, de lehet reszelni is. A bazsalikom apróra vágva kerüljön bele. Nekem ez egy nagyon sűrű krém lett, amit kézzel is simán lehet formázni, akinek híg lenne egy kicsi magliszttel sűrítse.
  2. Egy felforrósított serpenyőben egy kevés zsiradékon kisütjük a pogácsákat/golyókat. Nem kell sokáig sütni, mert a hal már nem nyers, de azért piruljon szépre a fasirtok mindkét oldala.

Tipp

A hal már alapból fűszeres, ezért nem nagyon van szükség külön ízesíteni, de ha úgy érzitek kell még bele, akkor tényleg csak nagyon diszkréten sózzátok/borsozzátok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése