2015. július 23., csütörtök

Gyömbéres görögdinnyeleves

Vagyis hűsöljünk! :) Nagyon meleg van, és ezt sajnos mindig is nehezen viseltem. Pont ezért kedvelem nagyon a nyári hideg leveseket. Sőt, ciki nem ciki, ilyenkor egy hideg kelkáposzta főzelék tud a legjobban esni. Nem a reform, roppanós agyon olívaolajozott, hanem a klasszikus, tejfölös változat. De vissza a leveshez. Lényegében csak gyümölcsöt és fűszereket tartalmaz, így nagyon egészséges és nagyon finom is. Mivel a dinnye cukortartama elég magas, ezért vacsorára nem ajánlom, inkább egy korai ebédre, vagy akár egy reggeli hűsítő italnak. Gyömbér helyett/mellett tehető bele menta, citromfű, de be lehet vadulni és el lehet készíteni bazsalikomosan vagy kaprosan is.



Hozzávalók 

- fejenként egy szeletnyi dinnye
- reszelt gyömbér (nálam sok, egy adaghoz kb. egy ujjpercnyi mennyiség)
- citromlé (tetszés szerint)
- frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

  1. A dinnyét összeturmixoljuk a fűszerekkel. Folyamatosan kóstoljuk és igazítjuk az ízeket. A fekete bors kicsit pikánssá és csípőssé teszi, de elhagyható. Hűtőben teljesen lehűtjük, majd egy szitán átszűrjük.
  2. Jégkockákkal tálaljuk, illetve nagyon aranyosak mellé a hústűre (bambuszpálca vagy hurkapálca híján) szurkált dinnyekockák.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése