2015. július 23., csütörtök

Paradicsomos kukoricafőzelék és a tökéletes csirkemell titka

A csirkemell nálam mindig tabu volt, mert rettenetesen száraznak tartottam. Tízből tízszer mintha kaparta volna fel a torkom. Az ilyet nem lehet víz vagy valami mártás nélkül enni. Ám most annyira finomra sikerült ez a csirkemell, hogy úgy döntöttem leírok pár dolgot, amivel a réémes szárazságán enyhíteni tudunk. És persze a főzelék: kukorica és paradicsom van benne, rossz nem lehet. :)



Hozzávalók (1 főre)


- fél cső főtt kukorica (maradék)
- 1 paradicsom
- só, bors
- 1 kiskanál tejföl
- 2-3 dkg reszelt sajt
- 1 gerezd fokhagyma

- 1 szelet pácolt csirkemell

Elkészítés

  1. Egy serpenyőt nagyon forróra hevítünk, ekkor mehet bele egy kevés zsiradék majd a hús. Ha forró a serpenyő, akkor nem fog leragadni, illetve szép kérget kap a husi. A csirkemell elég gyorsan elkészül, TILOS túlsütni. Ha mind két oldala kapott egy kis színt, akkor tegyük ki egy tányérba, és hagyjuk állni egy kicsit. 
  2. A serpenyőbe a húsról lecsorgott pácban megpirítjuk a fokhagymát, majd mehet hozzá a csövéről levágott kukorica is. Kicsit átpirítjuk. Mehet hozzá a kicsire vágott paradicsom, és egy egészen pici víz, hogy a pörzsanyagot leoldja az edény aljáról. Ha a paradicsom már kicsit összeszottyadt, akkor mehet bele a tejföl és a sajt is. Ezzel már csak addig kell melegíteni, míg a sajt szét nem olvad. Ekkor tálalható. A petrezselyem nagyon passzol hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése