Elképesztően finom tésztaétel, édes sült paradicsommal, bazsalikommal, egy krémes mártásféleséggel és egy nagy adag fokhagymaízzel. Rendkívül egyszerű, mindenkinek gőzerővel ajánlom!! Nagyon ízes és színes is, egyszerre díszes és puritán, egyszerűen imádom!!
Hozzávalók (1 főre)
- 2 paradicsom
- 6-7 dkg tészta (CH csökkentett, természetesen)
- 1 evőkanál bazsalikomos pesto (+ a díszítéshez)
- fűszerek: só, bors, 1 gerezd fokhagyma
- 1-2 evőkanál tejszín (elhagyható)
- díszítésnek: mandula, bazsalikomlevél
Elkészítés
- A paradicsomokat ketté vágjuk, a magját kikaparjuk és egy tálkában összegyűjtjük. Picit sózzuk, és összeturmixoljuk egy gerezd fokhagymával.
- A magozott paradicsomokat előmelegített forró sütőben megsütjük, úgy, hogy vékonyabb cikkekre vágjuk, picit sózzuk és borsozzuk.
- A tésztát kifőzzük, közben egy serpenyőben elkezdjük a paradicsomlevet melegíteni. Belekeverjük a pestót és, hogy extra krémes legyen mehet hozzá 1-2 evőkanál (nem több) tejszín is bele. Összeforgatjuk a kifőtt tésztával és a sült paradicsomokkal. Tetszés szerint díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése