Na de sok a duma: a krém bitang jó, alakbarát és egészséges, tessék kipróbálni. :)
Hozzávalók
- 10 dkg vörös lencse
- 1 kis darab póréhagyma, vagy újhagyma
- fél sárgarépa (ízlés szerint több/kevesebb)
- petrezselyem
- 1 babérlevél
- só, bors
- 1 evőkanál humusz (a krémesség kedvéért)
- olívaolaj (vagy kókuszolaj)
Elkészítés
- A lencsét lobogó sós vízben puhára főzzük a babérlevéllel. (Kb két / háromszoros vízben szoktam.) Leszűrjük, a levelet kiszedjük.
- Egy tálban összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, petrezselymet, kockákra vágott répát és a humuszt. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal. Ha kell, lehet egy kevés olívaolajjal vagy kókuszolajjal krémesíteni. (Kb. fél evőkanálnyit adtam hozzá.)
- Én CH csökkentett vegán rozskenyérrel ettem, tényleg nagyon finom! :) Tetszés szerint díszíthető újhagyma zöldjével, pirospaprikával.
A Kalóriabázis számításai alapján a krém összesen 213 kcal-t tartalmaz, és 25 g Ch-t. Kb. egy müzlis tálnyi kence lesz belőle.
Ha tetszett a recept és szeretnél még többet, akkor szívesen látlak a facebook oldalamon is. :)
Nagyon finom lehet! Megpróbálom fekete sóval is, aminek főtt tojás íze van, akkor lehet, hogy még jobban tojáskrémre fog hasonlítani. :)
VálaszTörlésEz nagyon jó ötlet! :)
Törlés