Nagyon finom torta, a birsalma és alma őszies ízeivel. A birslekvárt le lehet cserélni bármilyen sűrű lekvárra, de aki ehet tojást, az azzal is kiválthatja.
Hozzávalók
- 1 alma
- 4 evőkanál birsalmalekvár (cukrozatlan, vagy 2 tojás)
- 5 dkg zabpehelyliszt
- 1 maréknyi aranymazsola
- 1 banán
- 2 dkg kókuszzsír felolvasztva
Elkészítés
- A banánt összepürésítjük, hozzákeverjük a birsalmapürét, a kókuszzsírt, zabpehelylisztet. Az alma felét felkockázzuk és belekeverjük a mazsolával együtt. Olívaolajjal kikent 15 cm-es formába öntjük, majd az alma másik felét vékony cikkekre vágjuk és befedjük a tésztát. Pár mazsolát szórunk rá, majd 180°-os sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése