Mostanában kezdem megszeretni az indiai és közel keleti fogásokat. Egyszerűek és íz gazdagok. Azért aki az izmosabb fűszerezéshez van szokva, annak nagyon halovány lehet ez a fűszerezés, de ismerkedésnek tökéletes. :) Nagyon finom lett, a csicseriborsó és a spenót igen jó együtt, nem véletlenül ikonikus páros. :) Mindenkinek ajánlom, aki egy egyszerű, laktató és finom ételt szeretne pillanatok alatt összedobni.
Hozzávalók (1 adag)
- fél üveg előre főzött csicseriborsó
- 20 dkg spenót megtisztítva
- kb. 1 dl joghurt
- 1 evőkanálnyi kiegészített curry fűszerkeverék: curryporhoz adtam frissen őrölt borsot, római köményt, pirospaprikát, őrölt koriandermagot, csilit
- 1 fej hagyma
Elkészítés
- A hagymát felaprítottam, majd egy kevés zsiradékon megdinszteltem. Ekkor hozzáadtam a fűszerkeverékemet, sóztam, és hozzáöntöttem a csicseriborsót is. Kicsit átkevertem, hogy a fűszerek színét átvegye a csicseri, majd hozzázúdítottam a spenótot és lefedtem. Amikor a spenót összeesett ráöntöttem a a joghurtot elkevertem, majd tálaltam jó sok petrezselyemmel és joghurttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése