2015. november 6., péntek

Mogyoróvajas banános keksz (tojás-, laktózmentes, vegán)

Ismét egy alakkímélő édesség, ezúttal egy keksz. Már korábban sütöttem ezt az alapkekszet, akkor pálinkás szilvalekvárral díszítettem, de már akkor megfogalmazódott bennem, hogy ez bizony fog készülni másképp is. Például mogyoróvajasan. Nagyon finom lett, bár nem is számítottam másra, hiszen nagyon szeretem a mogyoróvajat. :)





Hozzávalók (12 darabhoz)

- 1 banán
- kb. 5-6 dkg zabpehely
- 1 púpos evőkanálnyi mogyoróvaj
- kevés felaprított mogyoró díszíteni

Elkészítés


  1. A banánt villával összetörjük és annyi zabot adunk hozzá, hogy egy formázható masszát kapjunk. Egy sütőpapírral bélelt tepsire korongokat pakolunk, egy kevés mogyoróvajat teszünk a közepére és megszórjuk a mogyoróval. 
  2. Előmelegített 180°-os sütőben addig sütjük míg megpirul. (10-15 perc)
Hogyha szeretnél értesülni a legújabb bejegyzéseimről, receptjeimről, akkor csatlakozz a facebook oldalamhoz. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése