2015. november 12., csütörtök

Bableves spenót pistou-val

Van úgy, hogy az ember lánya hulla fáradtan haza esik az egyetemről (munkából) és csak egy melengető levesre vágyik. Persze ilyenkor semmi nincsen otthon, csak pár árválkodó babkonzerv, meg jelen esetben egy marék spenót. Villámgyorsan elkészül, különleges és nagyon finom. Mellesleg pedig iszonyú laktató, nagyon jól tud esni egy hűvös estén. A pistou, ami rákerült lényegében egy francia pesto. Abban különbözik olasz testvérétől, hogy nem kerül bele parmezán. 



Hozzávalók (2 főre)

- 1 fej hagyma
- 1 konzerv vörösbab
- 1 darabka kolbász
- 1 darabka szalonna (éhségtől, fogyókúrától függ a mennyisége)
- só, bors

A pistou-hoz
- 1 marék spenót megtisztítva
- olívaolaj 1-2 evőkanál
- negyed csokor petrezselyem
- pár szem mandula (durvára vágva)
- 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés


  1. A hagymát felkockázzuk, zsiradékon megdinszteljük, sózzuk, majd rádobjuk az apróra vágott kolbászt és szalonnát és kisütjük a zsírját. (Nálam egyik sem volt túlságosan zsíros, ha csak olyan van, akkor minimálisat használjatok, mert ha túl zsíros a leves az úgy túl sok.) Ráöntjük a konzervet levestül, és öntünk rá még egy kevés vizet. Én a sűrű leveseket szeretem, ezért nem vittem túlzásba az öntözést. Fűszerezzük és felforraljuk.
  2. A pistou-hoz valókat botmixerrel összepürésítjük és egy kiskanálnyit a leves tetejére kanalazunk. 
A maradék pistou-t félretesszük. (1 nagyobb evőkanálnyi maradt) Ezt tetszés szerint felhasználhatjuk, én egy adag tésztával és egy kevés tejföllel forgattam össze. :) Ez lett belőle:


Ha érdekelnek az újabb bejegyzések, akkor csatlakozz hozzám facebookon is, hogy ne maradj le semmiről. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése