Amíg készítettem a palacsintákat és gyorsan lőttem pár fényképet azon gondolkodtam, hogy van-e helye a blogon. Mert a palacsintatészta szakadozott, a kép pedig nagyon sötét lett. Aztán belekóstoltam és WOW! Nem gondoltam volna, hogy ennyire fog ízleni. Igazából csak egy hirtelen jött ötlet volt, hogy a sütőtökös változat alapján (ami ugye a klasszikus banánoson alapul) így készítsem el a maradék főtt-pirított (ebből maradt) birsalmámat. Zseniális a pirított sonkával és egy kevéske karamell sziruppal, igazán érdemes kipróbálni!
Hozzávalók
- 100 g birsalma (főzve, megpirítva) ez kb. 1 kisebb birsalma megpucolva
- 1 tojás
- 1 szelet vékony jó minőségű erdei sonka megpirítva
- 1 kiskanál karamellszirup
Elkészítés
- A birsalmát megfőzzük, majd kevés vajon megpirítjuk, de ezzel nem kell vacakolni, elég csak főzni is.
- Villával szétnyomkodjuk, hozzákeverünk egy nagy tojást majd kevés olajon kisütjük a palacsintákat. Kevésbé szakad, ha két tojást ütünk bele, nekem ekkor már túl tojásos ízű.
- Pirított sonkát szórunk rá és egy kiskanál karamellsziruppal megöntözzük, feltéve, ha szeretitek a savanykás-édes-sós párosítást.
WOW!!! Valóban érdemes volt feltenni, mert isteni finom lehetett. Én ma szintén birsalmával készült desszertet készítettem, és sós karamellel szórtam meg (pirított szalonnakocka + karamellizált cukor :) )
VálaszTörlés(a kép nekem így is tetszik, de miért nem világosítottál rajta......)
Nos akkor egyfelé jár az agyunk! :) A képet bizony világosítottam, de tovább már nem mertem mert nagyon pixeles lett volna... :/ De egyébként tényleg nagyon finom volt. :)
Törlés