2015. november 1., vasárnap

Birsalmás palacsinta pirított sonkával, karamellsziruppal

Amíg készítettem a palacsintákat és gyorsan lőttem pár fényképet azon gondolkodtam, hogy van-e helye a blogon. Mert a palacsintatészta szakadozott, a kép pedig nagyon sötét lett. Aztán belekóstoltam és WOW! Nem gondoltam volna, hogy ennyire fog ízleni. Igazából csak egy hirtelen jött ötlet volt, hogy a sütőtökös változat alapján (ami ugye a klasszikus banánoson alapul) így készítsem el a maradék főtt-pirított (ebből maradt) birsalmámat. Zseniális a pirított sonkával és egy kevéske karamell sziruppal, igazán érdemes kipróbálni!




Hozzávalók

- 100 g birsalma (főzve, megpirítva) ez kb. 1 kisebb birsalma megpucolva
- 1 tojás
- 1 szelet vékony jó minőségű erdei sonka megpirítva
- 1 kiskanál karamellszirup

Elkészítés


  1. A birsalmát megfőzzük, majd kevés vajon megpirítjuk, de ezzel nem kell vacakolni, elég csak főzni is.
  2. Villával szétnyomkodjuk, hozzákeverünk egy nagy tojást majd kevés olajon kisütjük a palacsintákat. Kevésbé szakad, ha két tojást ütünk bele, nekem ekkor már túl tojásos ízű.
  3. Pirított sonkát szórunk rá és egy kiskanál karamellsziruppal megöntözzük, feltéve, ha szeretitek a savanykás-édes-sós párosítást. 

2 megjegyzés:

  1. WOW!!! Valóban érdemes volt feltenni, mert isteni finom lehetett. Én ma szintén birsalmával készült desszertet készítettem, és sós karamellel szórtam meg (pirított szalonnakocka + karamellizált cukor :) )
    (a kép nekem így is tetszik, de miért nem világosítottál rajta......)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos akkor egyfelé jár az agyunk! :) A képet bizony világosítottam, de tovább már nem mertem mert nagyon pixeles lett volna... :/ De egyébként tényleg nagyon finom volt. :)

      Törlés