2015. november 15., vasárnap

BBQ tofu steak sült csicsókával

Igazából eddig csak rosszat hallottam a tofuról, bár pont olyanoktól, akik soha nem kóstolták. Mivel egy videó hatására úgy döntöttem, hogy mostanában mellőzöm az állati eredetű dolgokat (erről lehet, hogy írok egy külön bejegyzést) úgy döntöttem valamivel pótolnom kell a fehérjéket, és erre a legalkalmasabb, mint mondják, a tofu. Nagyon finom így, és kifejezetten laktató a csicsókával és a salátával. Nem utolsósorban pedig nagyon dekoratív is. Egy ilyen ebédre van szüksége a szervezetnek egy szomorkás, ködös napon. 





Hozzávalók

- 2 ujjnyi vastag szelet tofu

A páchoz
- 1 evőkanál BBQ szósz
- 1 kiskanálnyi ketchup
- csipet fokhagyma granulátum
- csipet őrölt koriandermag
- pár szál petrezselyem szára apróra vágva
- 1 evőkanál olívaolaj

A csicsókához
- 20 dkg csicsóka (2 közepes darab)
- olívaolaj
- tetszés szerinti fűszerkeverék, nálam krumplihoz való paprikás-borsos

A salátához
- tetszés szerint: uborka, paradicsom, petrezselyem, póréhagyma

Elkészítés


  1. A páchoz valókat összekeverjük, majd bekenjük a tofu szeletkéket.
  2. A csicsókát meghámozzuk, feldaraboljuk és lobogó sós vízben kb. 5 percig főzzük, hogy félpuha legyen. A leszűrt csicsókát egy tepsibe rendezzük, összeforgatjuk a fűszerekkel és olajjal. Grill fokozaton pirosra sütjük.
  3. A salátához valókat összevágjuk.
  4. A tofuszeleteket egy serpenyőben kevés olívaolajon kis lángon megsütjük. Mivel a szószok tartalmaznak cukrot, ezért nagyon megbarnul, de így finom. Tálaljuk a salátával és a sült csicsókával. BBQ szósszal lecsurgatjuk és megszórjuk petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése