Ez a sütemény egyszerűen imádnivaló! Édes, kissé puha, de a mákszemek ropognak az ember foga alatt. Igazi csúcs édesség. Mindenképpen csak ajánlani tudom, hiszen semmilyen nagyon extra hozzávaló nem kell hozzá. A darált mandulát le lehet cserélni bármilyen maglisztre. A nem diétázó családtagoknak is nagyon ízlett, még Édesapámnak is, aki elég szkeptikusan áll a diétás sütikhez.
Hozzávalók (22 darabhoz)
- 100 g sült sütőtök
- 50 g xilit (vagy tetszés szerint más édesítő)
- 10 dkg darált mandula
- 5 dkg egész mák (én az állagát így jobban szeretem, de le is lehet darálni)
- 1 tojás
Elkészítés
- A tököt egy tálban villával szétnyomkodjuk, majd elkeverjük az édesítőszerrel. Sorra jön hozzá a tojás illetve a szárazanyagok. Egy sütőpapírral lefedett tepsire halmocskákat ültetünk, majd előmelegített 180°-os sütőben 15 percig, vagy ameddig kissé megpirul, sütjük.
1 db keksz átlagosan 53 kcal-t tartalmaz és 3,8 g CH-t.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése