2016. február 11., csütörtök

Csicseriborsó és sült padlizsán fűszeres paradicsommártásban, bulgurral

Már pár napja zsong bennem ez az ízkombináció, de most került kipróbálásra. Nagyon nagyon finom lett! Nagyon tartalmas és tényleg igazán jóízű, kicsit édeskés, fűszeres. Egyébként a böjt jótékony hatásai már most érezhetőek: kicsattanóan boldog vagyok, mindenkinek ezt az érzést kívánom! :) Nem ilyen szépen ettük, hanem jól összekutyulva. A húgomnak is nagyon ízlett! Remek felhasználási módja lehet megmaradt sült zöldségeknek.




Hozzávalók (2 főre)

- 1 újhagyma
- fűszerpaszta: 2 duci gerezd fokhagyma, egy kiskanál olívaolaj, fél mokkáskanálnyi őrölt római kömény, ugyanennyi őrölt koriandermag, csipet só
- fél kiskanálnyi pirospaprika
- 1 konzerv paradicsompüré
- fél padlizsán
- 1 konzerv csicseriborsó
- pár ág petrezselyem

- fél pohár bulgur
- 1 pohár víz 
- csipet só

Hozzávalók


  1. Grill fokozaton megsütjük a kockákra vágott fűszerezett (nálam sima zöldségfűszer) padlizsánt, körülbelül 15 perc alatt. 
  2. A bulgurt kétszeres sós vízben 15 perc alatt puhára főzzük.
  3. A fűszerpasztához valókat mozsárban összezúzzuk.
  4. Olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd megpirítjuk a fűszerpasztát és a pirospaprikát. Ráöntjük a paradicsompürét és összerottyantjuk. Belekeverjük a sült padlizsánt, a csicseriborsót és összemelegítjük. Apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
  5. A bulgurt egy vízzel kiöblített csészébe nyomkodjuk és a tányérra borítjuk. Mellé kanalazzuk a ragut és petrezselyemmel díszítjük.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni a legújabb bejegyzésekről, akkor kövess facebookon is, le ne maradj semmiről! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése