Már pár napja zsong bennem ez az ízkombináció, de most került kipróbálásra. Nagyon nagyon finom lett! Nagyon tartalmas és tényleg igazán jóízű, kicsit édeskés, fűszeres. Egyébként a böjt jótékony hatásai már most érezhetőek: kicsattanóan boldog vagyok, mindenkinek ezt az érzést kívánom! :) Nem ilyen szépen ettük, hanem jól összekutyulva. A húgomnak is nagyon ízlett! Remek felhasználási módja lehet megmaradt sült zöldségeknek.
Hozzávalók (2 főre)
- 1 újhagyma
- fűszerpaszta: 2 duci gerezd fokhagyma, egy kiskanál olívaolaj, fél mokkáskanálnyi őrölt római kömény, ugyanennyi őrölt koriandermag, csipet só
- fél kiskanálnyi pirospaprika
- 1 konzerv paradicsompüré
- fél padlizsán
- 1 konzerv csicseriborsó
- pár ág petrezselyem
- fél pohár bulgur
- 1 pohár víz
- csipet só
Hozzávalók
- Grill fokozaton megsütjük a kockákra vágott fűszerezett (nálam sima zöldségfűszer) padlizsánt, körülbelül 15 perc alatt.
- A bulgurt kétszeres sós vízben 15 perc alatt puhára főzzük.
- A fűszerpasztához valókat mozsárban összezúzzuk.
- Olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd megpirítjuk a fűszerpasztát és a pirospaprikát. Ráöntjük a paradicsompürét és összerottyantjuk. Belekeverjük a sült padlizsánt, a csicseriborsót és összemelegítjük. Apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
- A bulgurt egy vízzel kiöblített csészébe nyomkodjuk és a tányérra borítjuk. Mellé kanalazzuk a ragut és petrezselyemmel díszítjük.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni a legújabb bejegyzésekről, akkor kövess facebookon is, le ne maradj semmiről! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése