2016. február 5., péntek

Gyors magos kenyér

Gabojszánál találtam egy nagyon ígéretesnek tűnő kenyérreceptet, amit rögtön el is készítettem, kicsit persze átalakítva a saját ízlésemre. Nagyon finom lett, több nap után is puha maradt. Egy kevés fehér liszt került bele, hogy biztosan feldagadjon. 




Hozzávalók

- 100 g zabpehelyliszt
- 100 g teljes kiőrlésű liszt
- 30 g rozsliszt
- 50 g fehérliszt (összesen 280 g liszt)
- 100 g zabpehelytöret
- 3 evőkanál lenmag
- 18 g só
- 1 zacskó szárított élesztő
- 3 dl langyos víz
- kicsi csipet só
- 50 g vaj

Elkészítés


  1. A száraz hozzávalókat összekeverjük az élesztő kivételével. 
  2. A langyos vízben felolvasztjuk a puha vajat és az élesztőt valamint egy kevés cukrot. (Ez a cukor nem számít, az élesztő "megeszi".) Összevegyítjük a nedves és a száraz anyagokat, majd egy szilikonformába pakoljuk a tésztát. Megszórjuk a tetejét magokkal, zabpehellyel. Fél óráig letakarva meleg helyen hagyjuk pihenni.
  3. 200°-on előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük, hogy megpiruljon.
  4. Konyharuhába bugyolálva tároljuk, így nem szárad ki.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni a legújabbakról, akkor kövess facebookon is. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése