Avagy hogyan készíts töltött káposztát 10 perc alatt... Láttam egy videót a youtube-on, (0:40-1:35) ahol egy nyers vegán étterem bemutatása mellett azt is megmutatják hogyan készül a töltött káposzta hús és hőkezelés nélkül. Nagyon izgalmas ötletnek találtam ezt a fajta "főzést", de az alaprecept rém sivárul hangzott, ezért mindenféle finomsággal turbóztam fel: sok petrezselyemmel, aszalt paradicsommal, dióval. Túlzás nélkül mondom, hogy rendkívül jól sikerült, egyedül az volt fura benne, hogy a töltött káposztát melegen szoktam enni. Ajánlom mindenkinek aki szeretne ismerkedni a nyers étkezéssel, mert egy nagyon laktató és ízletes fogás!
Hozzávalók (1 adaghoz)
- fél doboz csíra (25 g), nálam brokkolicsíra (viszonylag hangsúlyos marad az íze ezért olyat érdemes választani, amit szeretsz)
- egy maréknyi dió
- 3 szem olajban eltett aszalt paradicsom
- negyed csokor petrezselyem
- fűszerek: egy fokhagyma, csipet só, bors, őrölt köménymag, csipetnyi pirospaprika
- 2 nagyobb savanyú káposztalevél
- napraforgómag tejföl (1 evőkanál napraforgó, víz)
- 1 kiskanál olívaolaj
- csipet pirospaprika
Elkészítés
- A káposztalevelet átöblítettem, mert elég savanyú volt.
- Egy aprítógépbe pakoltam a többi hozzávalót és addig aprítottam, míg teljesen elegyedett és krémessé nem vált.
- A káposztából levágtam egy téglalapot, ebbe töltöttem a tölteléket. A visszamaradt káposztadarabokat vékony csíkokra vágjuk.
- A napraforgómagot és annyi vizet ami éppen ellepi alaposan leturmixolunk egy kevés sóval együtt. Ez a "magföl". Az olívaolajat elkeverjük a pirospaprikával.
- Tálalás: a tányérra pakoljuk a vékony csíkokra vágott megmaradt káposztát, ráhelyezzük a két töltött káposztát és meglocsoljuk a magföllel és a paprikás olajjal. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni a legújabb bejegyzésekről, kövess facebookon is, le ne maradj semmiről!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése