Egy csomó zöldségmaradékot találtam itthon: kis darab zellert, pár gombát, egy megkezdett édesköményt. Egy nagyon egyszerű és nagyon gyors ebédet készítettem vele.
Hozzávalók (2 főre)
- 125 g basmati rizs
- zöldségek: 1/4 brokkoli, fél lilahagyma, fél édesburgonya, kicsi darab zeller, 3 darab gomba, fél kápiapaprika, fél édeskömény gumó, fokhagyma
- egy-két löttyintésnyi szójaszósz
- kókuszolaj vagy olívaolaj
Elkészítés
- A rizst kifőzzük. (A dobozán szereplő utasítások alapján.)
- A zöldségeket apró darabokra vágjuk, majd egy wokban jól lepirítjuk a zsiradékon. Ízesítjük szójaszósszal.
- A főtt rizsre halmozzuk a megpirított zöldséget és megszórjuk az édeskömény levelével.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni a legújabb bejegyzésekről, kövess facebookon is. :)
Hmmm... ez most ebédre pont jó lenne! :)
VálaszTörlésNagyon ajánlom, mert pofonegyszerű! :)
Törlés