2016. február 18., csütörtök

Szójaszószos zöldséges rizs

Egy csomó zöldségmaradékot találtam itthon: kis darab zellert, pár gombát, egy megkezdett édesköményt. Egy nagyon egyszerű és nagyon gyors ebédet készítettem vele. 




Hozzávalók (2 főre)

- 125 g basmati rizs
- zöldségek: 1/4 brokkoli, fél lilahagyma, fél édesburgonya, kicsi darab zeller, 3 darab gomba, fél kápiapaprika, fél édeskömény gumó, fokhagyma
- egy-két löttyintésnyi szójaszósz
- kókuszolaj vagy olívaolaj

Elkészítés


  1. A rizst kifőzzük. (A dobozán szereplő utasítások alapján.)
  2. A zöldségeket apró darabokra vágjuk, majd egy wokban jól lepirítjuk a zsiradékon. Ízesítjük szójaszósszal.
  3. A főtt rizsre halmozzuk a megpirított zöldséget és megszórjuk az édeskömény levelével.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni a legújabb bejegyzésekről, kövess facebookon is. :)

2 megjegyzés: