2015. július 6., hétfő

Sajtos tejszínes zellergnocchi zsályával

A diétám során leginkább a gnocchi hiányzott nekem, ezért zakatolt is rendesen az agyam, hogy mivel lehetne ezt pótolni. Az alábbi recept pár hete fogalmazódott bennem, azóta folyton alakult, de nagyon birizgálta a fantáziámat, hogy lehet-e gnocchit krumpli és liszt nélkül készíteni. Lehet! Nagyon finom a végeredmény, a sajtos mártások illenek hozzá leginkább, hiszen a zeller és a sajt remek együtt. A krémes mártás, zsályachips és a dió ropogóssága fantasztikus a zelleres tésztával. Szerintem zseniálisan finom ez az étel, a hozzám hasonló gnocchi-rajongóknak nagyon ajánlom!


Hozzávalók (1 főre)

- 8-10 dkg zelleres gnocchi (recept)

- 4+2 levél zsálya
- vaj
- pár evőkanálnyi tejszín (2-3 ek.)
- 1 maréknyi reszelt sajt (ne trappista, hanem valami ízesebb, nálam edámi)
- 1 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors és szerecsendió
- dió a tálaláshoz

Elkészítés

  1. A gnocchi formához sodorjunk kisujjnyi vastag rudakat és daraboljuk fel, esetleg a szélét sodorjuk el, hogy szép legyen az alakja. A kész gnocchit lobogó sós vízben addig főzzük, míg fel nem jön a víz felszínére (1-2 perc), ekkor leszűrjük és félretesszük.
  2. Egy serpenyőben vajat olvasztunk, ehhez mehet pár csepp olívaolaj is. Ropogósra sütjük benne a 4 levél zsályát. Ha kész félretesszük és a vajas serpenyőben megpirítjuk a fokhagymát és a maradék apróra vágott zsályát, majd mehetnek rá a nudlik. Kicsit megpirítjuk, majd ráöntjük a tejszínt, ha forr mehet bele a sajt, fűszerezzük és tálaljuk. A zsályachipsekkel és dióval megszórva kínáljuk.

2 megjegyzés:

  1. Kedves Vöröskaktusz, a zellergnocchi hogyan készül?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Kata! :) Valahova belinkeltem a szövegbe, de most hirtelen én sem találom hova... :) Mindenesetre ide is kiírom: http://voroskaktuszdietazik.blogspot.hu/2015/07/zellergnocchi.html

      Törlés