2016. január 13., szerda

Pillecukros csokis cookie

Szerintem minden embernek vannak olyan periódusai, amikor őrülten kívánja a csokit. Egy szakítás után, ha nagyon boldog, vagy mint én: vizsgaidőszakban. Ilyenkor azonban nem szeretek sokat időzni a konyhában (illetve nagyon szeretek, de tudom, hogy nem okos dolog) így egyszerű recepteket sütök. Ez a keksz elpakolással is együtt készen van fél óra alatt. Egy tálban készül és mindössze egy bögrét és egy kanalat "koszolunk" be vele, így a mosogatással sem kell bajlódni. Ezek az objektív tények. Most jön a szubjektív része: aaannyira finom!! A belseje ragacsos, a külseje ropogós a pillecukor (cukormenteset használtam) ha a szélekre kerül megkaramellizálódik, a csoki pedig puha és krémes... Vigasz kaja ez a javából. Ráadásul sem tejterméket sem tojást nem tartalmaz, így vegán, ha olyan pillecukrot választotok, amiben nincsen állati származék. És nem hülyék az amerikaiak, tényleg úgy a legjobb, ha az ember (mandula)tejbe mártogatja. 

És egy szomorú hír: senkit nem szeretnék azzal áltatni, hogy ez egy fogyókúrás sütemény. Nem az. Viszont a hozzávalói egészségesek, és nagyon telít akár egy-két darab is, így belefér egy-egy alkalommal a "bűnözés". :)






Hozzávalók (kb. 30 darab)

- 1 csésze zabpehelyliszt
- fél csésze teljes kiőrlésű liszt
- fél csésze zabpehely töret
- fél csomag sütőpor
- 1 evőkanál kakaó
- csipet só
- 1 csésze cukornak megfelelő édesítőszer
- 1/2 csésze olaj (semleges ízű!)
- 1/2 csésze sűrű kókusztej vagy 1/4 csésze víz vagy egyéb folyadék
- 5 dkg csokoládé (diabetikus ét)
- fél csésze cukor és gluténmentes pillecukor felaprítva 

Elkészítés



  1. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd felöntjük az elkevert folyadékokkal, utána tetszés szerint adagolunk bele bármit: én kisebb darabokra vágott cukormentes pillecukrot és csokit adtam hozzá. Nedves kézzel golyócskákat gyúrunk belőle, kicsit olajosnak tűnik a tészta, de ez sütés során változni fog. 
  2. Tepsibe rendezzük őket, köztük két három ujjnyi helyet hagyva. Előmelegített 190°-os sütőben 8-10 percig sütjük.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni a legújabbakról csatlakozz hozzám facebookon is, így garantáltan nem maradsz le semmiről! :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése