2016. január 26., kedd

Bibimbap

Ezért szeretem a keleti ételeket: színesek, egészségesek, és nagyon zöldségesek. Ez az étel egy hagyományos koreai fogás: jellemzően egy mély tányérban tálalják, majd fogyasztás előtt összekutyulják. Bármilyen zöldségekkel készíthető, klasszikusan sárgarépa, uborka, piros paprika és pirított gomba kerül rá, valamint mungóbab csíra. Most egy kicsit változtattam ezeken, avokádó és brokkolicsíra került még a tetejére.
A basmati rizs nagyon egészséges, időnként fogyasztható, lassan felszívódó szénhidrát. :)




Hozzávalók (2 főre)


- 2 adag basmati rizs (125 g)

- 12 dkg darált pulykacomb
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 csapott mokkáskanál kókuszvirág cukor (vagy méz, de el is hagyható)
- 4 evőkanálnyi szójaszósz
- csipet só

- 20 g brokkolicsíra (hagyományosan mungóbab csíra)
- egy kis avokádóm fele
- egy kápia paprika
- egy darab kígyóuborka
- egy kisebb sárgarépa

- szezámmag
- 2 tojás
- kókuszzsír


Elkészítés


  1. A rizst a csomagolásán látható instrukciók alapján kifőzzük.
  2. Egy wokban vagy serpenyőben felmelegítünk egy kevés zsiradékot és egyesével átpirítjuk a vékony szálakra vágott répát, uborkát és paprikát. Egyesével félre tesszük őket. 
  3. A wokban újra zsiradékot melegítünk és átpirítjuk rajta a húst. Sózzuk, ha pirult, akkor egy kevés kókuszcukrot és szójaszószt adunk hozzá. Félretesszük.
  4. A wokban kisütjük a tojást is.
  5. Összeállítjuk: egy mély tál aljára tesszük a rizst, majd szépen elrendezzük a tetején a sült zöldségeket, csírát és a hasábokra vágott avokádót. A tetejére tesszük a még lágy közepű tükörtojást. 
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni a legújabb bejegyzésekről, kövess facebookon is. :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése