2016. január 28., csütörtök

Farinata di ceci (csicseriborsós lepény)

Nagyon egyszerű olasz étel, a pizza kis tesója. Hatalmas előnye viszont a többi tésztához képest, hogy glutén és laktózmentes, valamint nagyon finom is. Lehet pizzaként is használni, ebben az esetben lehet rá sajtot olvasztani, vagy különféle feltétekkel megpakolni. Én mustáros öntettel összeforgatott rukkola salátát ettem hozzá pirított mandulával, illetve sült paprikás ricottás pestót.



Hozzávalók


- 125 g csicseriborsóliszt (házilag darálva)
- 250 ml víz
- 1 bő csipet só
- 1 evőkanál olívaolaj
- fűszerek: egy csipet fokhagyma granulátum és oregánó, valamint frissen őrölt tarkabors

a tálaláshoz: rukkola saláta pirított mandulvával és egy egyszerű mustáros öntettel, bolti paprikás-ricottás pestó és pár szál petrezselyem

Elkészítés


  1. Az összetevőket összekeverjük, majd egy zárt kicsi (20 cm átmérőjű) tortaformába öntjük és 220 fokon addig sütjük, míg egy kissé megpirul.
  2. Pestóval tálaljuk, de használhatjuk a tésztát pizza alapnak is: olvaszthatunk rá sajtot például.
Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél értesülni a legújabb receptekről kövess facebookon is. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése