Hozzávalók
- 100 g száraz zöld mungóbab
- 1/4 fej karfiol
- 1-1,5 dl kókusztej
- 1 evőkanál indiai fűszerkeverék: nekem saját készítés: őrölt római köményt, koriandermagot, sót, pirospaprikát és curryport kevertem össze
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ujjnyi friss gyömbér
- csipet őrölt csili
A sajtpuffancsokhoz
- 30 dkg reszelt sajt (nálam fele trappista, fele füstölt)
- 1 tojás
- 1 evőkanál teljeskiőrlésű liszt
Elkészítés
- A mungóbabot éjszakára beáztatjuk.
- Másnap a hagymát, fokhagymát és a gyömbért apróra vágjuk, (a gyömbért lehet reszelni is), majd egy kevés olajon megdinsztejük. Rászórjuk a fűszereket, és egy picit megpirítjuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett babot és a kisebb rózsáira szedett karfiolt. Felöntjük 2 bögre vízzel és kis lángon főzzük. Időnként felöntjük egy kevés vízzel, ha elpárologna alóla. Legvégül kókusztejet adunk hozzá. Körülbelül 20 perc alatt készül el az étel. A végén fűszerezzük még csilivel, sóval borssal ha kell.
- A sajtpuffancshoz valókat összekeverjük, egy ragacsos reszeltsajt kupac lesz belőle. Golyókat formálunk belőle és forró olajban kisütjük. (Itt találsz erről fázisfotókat.)
- A curryt pirított tortilla cikkekkel és a kisült sajtgolyókkal tálaljuk.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni a legújabbakról, keress meg facebookon is! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése