Megszületett a győztes: LEGJOBB DIÉTÁS ALMATORTA VALAHA! Nem tudom jobban hangsúlyozni, ezt a süteményt ki kell próbálni. Komolyan. Nagyon egyszerű, nagyon gyors és baromi finom! És egészséges is mindennek tetejébe. Van pár almatorta recept a blogon, de talán ez a legjobb! Könnyű a tésztája, de sokkal gazdagabb mint egy egyszerű piskóta. A karamellszósz Nóri érdeme, viszont nagyon jól működik. Picit több rumot és sót adtam hozzá, így nagyon passzolt a tortához.
Hozzávalók
- 5 dkg egész zabpehely
- 5 dkg zabpehelyliszt
- 5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- fél csomag sütőpor
- 10 dkg cukornak megfelelő édesítő
- 6 dkg margarin/kókuszzsír
- 75 ml tej
- 1 nagy tojás
- 1 nagy tojás
- 2 nagy alma
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 evőkanálnyi vaj
- 1 evőkanálnyi édesítő (nálam eritrit)
- fél mokkáskanál fahéj
- pár szem dió
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük légkeverésen 170°-ra.
- Egy tálban kikeverjük a tojást és az édesítőt, majd hozzákeverjük a puha margarint. Felváltva keverjük hozzá az elkevert szárazanyagokat és a tejet.
- Az almákat megpucoljuk, majd a kisebb almákat ketté vágjuk, kimagozzuk és bevagdossuk a tetejét. A maradék almát felkockázzuk és a süti tésztájába keverjük.
- A tésztát olajozott, lisztezett 16 cm átmérőjű formába öntjük, elsimítjuk, majd rápakoljuk a fél almákat.
- Mikróban felmelegítjük a vajat, elkeverjük az édesítővel és a fahéjjal, majd egy konyhai ecset vagy kiskanál segítségével az almákra kenjük.
- Egy szűk maréknyi diót apróra vágunk vagy mozsárban megtörjük és a tetejére szórjuk. Körülbelül 20 percig sütjük. Akkor jó, ha a fogpiszkáló szárazon jön ki belőle, tehát nem tapad már a tészta.
- A karamellszirup elkészítése maximum 10 perc, mindenben Nóri leírása szerint jártam el, amit itt olvashattok el. Egy kiskanálnyival több rumot tettem hozzá a végén és egy pici csipet sót. A szirupot még langyosan a torta tetejére csurgattam.
Ha tetszett a recept és szeretnél a blog legújabb bejegyzéseiről értesüli kövess facebookon is. :)
Pontosan mennyi almát használjak ?
VálaszTörlés