2015. április 18., szombat

Epres spenótos saláta sült sajttal

Számos helyen láttam már ilyen, vagy ehhez hasonló salátát és mivel nem tűnt nagy ördöngösségnek, úgy döntöttem kipróbálom. Csak ajnlani tudom mindenkinek. A sajt krémesen lágy, a mandula sós és ropogós, a spenót friss és üde és az eper... Sajnos az még nem elég érett. De még ez sem torzítja az élményt annyira, hiszen édes, hűvös és üdítő. Nagyon vagány saláta, amivel jól is lakik az ember. Mindenkinek ajánlom. És a neve külön vicces: próbáljátok meg hangosan kimondani. :)




Hozzávalók (1 főre)


- 1 marék bébispenót
- 4-5 szem eper
- 1 szelet (kb 10 dkg) süthető sajt
- kb 1 evőkanál "liszt", nálam tökmagliszt
- pár szem pirított sós mandula
- kevés zsiradék


Elkészítés

  1. Egy serpenyőben egy kevés zsiradékot hevítünk. A sajtszeletet megforgatjuk a lisztben, majd a serpenyőben megpirítjuk mindkét oldalát.
  2. Ezalatt egy maréknyi spenótot megmosunk, lecsepegtetünk, majd egy tálra rendezünk. Az epreket megmossuk, kicsumázzuk, feldaraboljuk és a spenótokra rakjuk. A sajtot a tál közepre helyezzük, majd megszórjuk a mandulával. tetszés szerint készíthetünk hozzá öntetet - nekem nem hiányzott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése